Teške riječi
28

Alexa Fergusona optužili da je namjestio utakmicu Lige prvaka s Juventusom

N. K.
Alex Ferguson (Foto: EPA-EFE)
Alex Ferguson (Foto: EPA-EFE)
Legendarni menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson optužen je za namještanje utakmice, a italijanski agent Giuseppe Pagliari izjavio je čak da je to uradio zbog "zlatnog Rolexa od 30.000 funti" i to na utakmici Lige prvaka.

Naime, Pagliara je Fergusona optužio za namještanje susreta njegovog Uniteda protiv Juventusa, što je saopšteno na sudu na kojem se Italijan nalazi zbog optužbi za podmićivanje.

Pagliara je, prema pisanju medija, izjavio kako je Ferguson često prihodovao od transfera raznih igrača, a optužio je i nekadašnjeg pomoćnog trenera Barnsleya Tommyja Wrighta i nogometnog menadžera Daxa Pricea, koji su negirali krivicu.

Trojac je optužen nakon teksta u Daily Telegraphu u kojem su svi okarakterisani kao korumpirani i zaslužni za ne tako davnu ostavku selektora Engleske Sama Allardycea.

Pagliara je također izjavio kako bi "99 posto ljudi u nogometu prodavalo polovne automobile da nisu u tom sportu", zatim dodao da je otvorio veliki broj bankovnih računa u Švicarskoj brojnim menadžerima.

Očekuje se uskoro i nastavak suđenja, a spominjala su se još imena poput Stevea McLarena.