Uoči susreta s Čelikom
0

VIDEO / Alen Melunović: U Zenici nas čeka teška utakmica, ali idemo na pobjedu

Piše: Dalibor Bošnjak
Alen Melunović
Alen Melunović
Alen Melunović je bh. nogometaš koji je u FK Sarajevo stigao ove zime. Radi se o izuzetno kvalitetnom napadaču kojeg odlikuje i sjajna igra glavom, a priliku da to dokaže imat će u subotu u 16. kolu BHT Premijer lige kada Bordo ekipa gostuje u Zenici kod Čelika. On očekuje tešku utakmicu, ali tvrdi da će njegov tim igrati na pobjedu.

"Što se tiče susreta s Čelikoom očekujem da će to biti teška utakmica. Moji saigrači i ja ćemo dati sve od sebe, poštujemo protivnika, ali moramo ići na pobjedu. Vjerujem da ćemo se na Koševo vratiti sa tri boda. Ako tako ne bude, sezona je duga, ne trebamo se predavati. Cilj nam je titula i sve je do nas. Moramo dati maksimum da ostvarimo taj cilj, zbog klub i navijača", rekao je Melunović.

Napadač Sarajeva je zadovoljan pripremama, ali smatra da ekipa može biti i bolja. Kako kaže, uklopio se u tim i sve ide po planu.

"Zadovoljan sam kako smo kao ekipa radili i kad nam je bilo teško zbog terena i vremena. Dao sam sve od sebe, ali sam siguran da može još bolje i vjerujem da ćemo biti bolji i kao ekipa. Uklopio sam se super, nisam poznavao nikoga na početku priprema ali sam vremenom upoznao sve momke. Sjajni su", kazao je Melunović.

On smatra da ekipa ima snage da osvoji titulu, a raduje se i nastupu pred navijačima FK Sarajevo.

"Ekipa je odlična, a imamo i odlične pojedince. Atmosfera je pozitivna i svi se držimo zajedno. Tako mora biti i na terenu. Imamo snage za osvajanje titule. Čuo sam a i vidio da su navijači nevjerovatni i jedva čekam da ih čujem", završio je Melunović.

Utakmica između Čelika i Sarajeva se igra u subotu na Bilinom Polju u Zenici s početkom u 14 sati.