Nogomet
45

Alem Plakalo: Nije mala stvar iz devet utakmica postići 12 golova

Piše: E. I.
Alem Plakalo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Alem Plakalo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Alem Plakalo kao posuđeni igrač FK Sarajevo briljira u dresu visočke Bosne. U devet odigranih utakmica postigao je nevjerovatnih 12 golova. Jedan je od najzaslužnijih što je njegov tim u vrhu tabele Druge Federalne lige.

Plakalo za naš portal kaže kako je zadovoljan svojim nastupima.

"Dobro sam se snašao u novoj sredini. Ekipa me je dobro prihvatila i puno je lakše igrati kada oko sebe imaš sjajne momke koji su ti uvijek na raspolaganju. Zadovoljan sam, mislim da nije mala stvar postići 12 golova u devet odigranih utakmica iako mnogi podcjenjuju Drugu Federalnu ligu. Smatram da je ona jedna od težih. Možda ne kvalitetom igre ali sigurno da tu ima drugi otežavajućih faktora“, naglašava Plakalo.

Mladi napadač vjeruje da će se Bosna koja je trenutno druga na tabeli plasirati u viši nivo takmičenja.

"Zacrtali smo svoj neki cilj na početku sezone, a to je plasman u viši rang. Ja pokušavam iz utakmice u utakmicu što više napredovati i steći dovoljno iskustva za daljnji tok moje karijere. Mislim da će vrijeme pokazati kako sam napravio dobar potez dolaskom u NK Bosna Visoko“, dodaje naš sagovornik.

Na kraju je spomenuo i Bordo tim.

"Pratim sve utakmice svog voljenog kluba. Ovim putem im želim poželjeti sreću u nastavku prvenstva i nadam se da ću uskoro dobiti priliku da pokažem da mogu mnogo toga ponuditi najvećem klubu u Bosni i Hercegovini", zaključio je Plakalo.