Slovenski reprezentativac
0

Aleksandar Radosavljevič: Estonci nam nisu ni zahvalili

Totalsport
Aleksandar Radosavljevič
Aleksandar Radosavljevič
Slovenski 32-godišnji nogometni reprezentativac Aleksandar Radosavljevič, defenzivni vezni nizozemskog Den Haaga, osvrnuo se na neuspješan nastup svoje reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u razgovoru za portal SiOL.

Slovenija je nastup u C grupi okončala tek na četvrtom mjestu s 14 bodova iz 10 nastupa. Dominirala je Italija, putnik na Euro zahvaljujući prvom mjestu i prikupljenih 26 bodova. Drugo mjesto i dodatne kvalifikacije izborila je Estonija sa 16 bodova, dok je Srbija osvojila treće mjesto s bodom manje od Estonaca, a bodom više od Slovenaca.

Za Sloveniju je, pokazalo se, ključan bio poraz u Ljubljani od Estonije s 2-1 početkom rujna. U zadnjem kolu je Slovenija u Mariboru pobijedila Srbiju s 1-0, te joj tako zatvorila vrata dodatnih kvalifikacija, a otvorila ih Estoniji.

"Smatram da smo trebali osvojiti drugo mjesto, ali nismo uspjeli. Život ide dalje, uskoro će sljedeće kvalifikacije, moramo se spremiti za budućnost", rekao je Radosavljevič, koji je protiv Srbije upisao 30. nastup u dresu svoje reprezentacije. Debitirao je prije devet godina. Još ne zna hoće li i dalje nastupati za Sloveniju.

"Ne sumnjam u kvalitetu naše selekcije. Imamo prave igrače, ali do uspjeha možemo samo kolektivnim pristupom, jer individualno nismo tako jaki kao neke ekipe iz svjetskog vrha. Moramo igrati po sustavu ''svi za jednog, jedan za sve''. Samo tako možemo na velika takmičenja".

Zbog čega je Slovenija pokazala dva lica u dvjema domaćim utakmicama, protiv Estonije i Srbije?

"Možda zato što protiv Srbije nismo imali imperativ rezultata. Protiv Estonije nam je igrala samo pobjeda, pa smo možda osjetili pritisak. Također je istina, to moram priznati, da se dobro osjećamo u Mariboru".

Na kraju, otkrio je da izabranike izbornika Keka nakon pobjede nas Srbijom u svlačionici nije dočekao nikakav dar Estonaca, ili barem čestitka. Čak mu se nije javio niti njegov bivši suigrač u ruskom Tomu iz Tomska, prvi golman reprezentacije Sergej Pareiko, trenutno suigrač Andražu Kirmu u Wisli iz Krakova.

"Očito su Estonci vjerovali da ćemo odigrati dobru utakmicu i pobijediti", zaključio je Radosavljevič.