Postignut dogovor
25

Aleksandar Pejović povukao tužbu protiv Sarajeva i spasio klub kazne FIFA-e

E. B.
Aleksandar Pejović
Aleksandar Pejović
Nekadašnji nogometaš Sarajeva Aleksandar Pejović je povukao tužbu protiv kluba nakon što su dvije strane u sporu postigle dogovor oko isplate dugovanja, te je na taj način spasio Bordo tim kazne FIFA-e

Pejović je u maju ove godine raskinuo ugovor s Bordo timom i zbog zaostalih plaćanja kluba prema njemu je svoja prava potražio na FIFA-inom sudu i Arbitražnom sportskom sudu (CAS).

Danas je postignut dogovor, te je fudbaler obustavio postupke pokrenute protiv kluba pred međunarodnim sudovima koji su mogli imati žestoke posljedice po FK Sarajevo.

"Od početka sam htio na korektan način postići dogovor sa Sarajevom. Imao sam prelijep period u klubu. Dolaskom novog investitora i njegove administracije, odnos u klubu se mnogo promijenio i nisam htio biti prepreka procesima koji vode klub prema naprijed. Drago mi je što smo postigli dogovor i klubu od srca želim uspješan nastup na posljednjoj utakmici polusezone protiv Veleža, ali i da do kraja sezone ispune sve sportske ciljeve", rekao je Pejović u izjavi za klupsku stranicu.

Iskusni veznjak je na Koševo došao na početku prošle sezone iz Radničkog iz Niša, a u dresu Sarajeva ukupno je odigrao 33 utakmice u kojima je postigao jedan gol uz pet asistencija.