U životnoj formi
447

Aldin Čajić na meti slavnog Bešiktaša: Odbio sam Češku, zanimaju me samo Zmajevi

K. H.
Aldin Čajić
Aldin Čajić
Bivši mladi reprezentativac BiH Aldin Čajić posljednjih dana počeo se često povezivati s prelaskom u slavni Bešiktaš, a u razgovoru za Klix.ba otkriva kako reaguje na te priče, dao je utisak o trenutnoj sezoni i govorio o reprezentaciji BiH.

Čajić je trenutno član turskog Istanbulspora, a u ovoj sezoni upisao je ukupno 25 nastupa. U listu strijelaca upisao se osam puta, dodao je i jednu asistenciju, a njegova trenutna tržišna vrijednost je 350.000 eura.

Što se tiče ove sezone, Čajić kaže da je bila odlična i da može biti zadovoljan urađenim.

"Ova sezona je bila odlična, što se tiče individualne statistike. Sa devet pogodaka sam najbolji strijelac ekipe i drugi najbolji strijelac lige. Odigrao sam sve utakmice i mogu biti zadovoljan onim što sam pokazao ove sezone", kazao je na početku razgovora za naš portal ovaj vezni nogometaš, nakon čega je nastavio govoriti o prekidu sezone zbog pandemije koronavirusa.

"Situacija sa koronavirusom mnogo je utjecala na nogomet jer skoro sve lige na svijetu su stale. Sada igrači ponovo moraju da prođu taj pripremni period od tri do četiri sedmice. Mi se već spremamo i planirano je da se 19. juna vratimo na teren i nastavimo ligu, u kojoj imamo odigrati još šest utakmica", kaže Čajić.

Nakon toga, on je govorio o interesovanju slavog Bešiktaša za njegove usluge, a kako kaže, drago mi je što se njegovo ime našlo na listi želja ovog kluba. Generalno, očekuje da bi u ovom prijelaznom roku mogao promijeniti srednu.

"Iskreno, očekujem bi se moglo nešto desiti u ovom prijelaznom roku jer, kao što sam rekao, odigrao sam najbolju sezonu u karijeri i sigurno da očekujem interesovanja nekih klubova i mogući transfer. Što se tiče povezivanja sa Bešiktašom, sigurno da mi je drago što se moje ime našlo na listi njihovih želja i to je sve što mogu za sada reći", kaže ovaj nogometaš.

U turskim medijima ističu da bi transferom u Bešiktaš dobio i poziv u reprezentaciju BiH, što mu je velika želja.

"Za očekivati je da te odmah povezuju sa reprezentacijom, posebno kada se tvoje ime spominje u jednom tako velikom klubu. Naravno, za očekivati je i poziv u reprezentciju ako igrate u takvom klubu. Iako sam u prošlosti imao ponuda da uzmem češko državljanstvo i igram za njihovu reprezentaciju, nikada to ne bih prihvatio takvo nešto. Igrati za reprezentaciju BiH je sasvim druga priča i to je nešto što sanja svaki nogometaš koji iskreno voli domovinu", kaže nam ovaj vezni igrač koji ranije nije govorio o interesovanju Češke za njegove usluge.

Čajić je u prošlosti igrao za mladu reprezentaciju BiH, ali od tada se njegovo ime malo izgubilo u bh. javnosti. Kako kaže, svaki nastup za reprezentaciju budi posebne emocije u njemu.

"Osjećaj je bio nevjerovatan. Utakmica koja će mi zauvijek ostati u sjećanju je ona na Bilinom polju protiv Albanije kada smo pobijedili sa 4:1 i ja sam postigao svoj zvanični prvi pogodak za reprezentaciju. Svaki nastup za reprezentaciju budi posebne emocije i nezaboravne trenutke", kaže nam na kraju razgovora Čajić koji je prve nogometne korake u BiH napravio u Radniku iz Hadžića.

Aldin Čajić rođen je 11. septembra 1992. godine u Konjicu, a profesionalnu nogometnu karijeru počeo je u Teplicama iz kojih je 2015. godine prešao u Duklu. U sezoni 2016/2017 prelazi u turski Elazigspor, nakon čega je napravio transfer u Istanbulspor, čiji je i danas član.