Nogomet
56

Aldair: Džeko će uskoro proraditi, vjerujem u Bosanca

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Bivši defanzivac Rome Aldair vjeruje da će kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko uskoro proraditi nakon što je prošla još jedna utakmica bez njegovog pogotka.

Džeko je postigao samo osam golova u Seriji A za Romu prošle sezone, a u posljednjoj ligaškoj utakmici odigranoj u nedjelju protiv Fiorentine, također nije pronašao put do mreže. Fiorentina je pobijedila Vučicu rezultatom 1:0 i tako osvojila sva tri boda. Međutim, Aldair je uvjeren da će Džeko uskoro imati razloga za zadovoljstvo.

"Iako je izgubila, Roma je počela igrati kako treba, samo je nedostajalo sreće. Zaslužila je bod protiv Fiorentine", izjavio je Aldair.

Osvrnuo se na odbranu i napad Vučice.

"Defanzivci moraju odigrati više utakmica zajedno kako bi se bolje upoznali i uigrali, no, između Manolasa i Fazija nema većih problema. Što se tiče napada, od Džeke se mnogo očekuje od dana kada je stigao u klub, no, on nije proradio na pravi način. Ipak, vjerujem u Bosanca, on je uvijek obavljao dobar posao u drugim klubovima, tako da smatram da će uskoro proraditi i u Romi", rekao je nekadašnji nogometaš kluba iz Rima.

Kapiten Rome Francesco Totti ga je pozitivno iznenadio.

"Nisam očekivao da će ovako dugo biti u dobroj formi, iako je uvijek pazio na ishranu. Mislio sam da će igrati do 34. ili 35. godine, no, sada vidimo da još uvijek može odigrati 30 ili 40 minuta po utakmici", završio je Aldair.