Predsjednik Parižana
15

Al Khelaifi: Neymar ostaje u PSG-u

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Predsjednik Paris Saint-Germaina Nasser al Khelaifi izjavio je da Neymar sigurno ostaje u PSG-u čime je odgovorio na velike špekulacije koje Brazilca povezuju s transferom u Real Madrid ovog ljeta.

Al Khelaifi je bio izričit kada je govorio o Neymaru poručivši da je Brazilac sretan u PSG-u te da svakako ne može dati odgovore na sve ono što pišu španski mediji.

"On ostaje 2000 posto. Španski mediji pišu i pišu od oktobra, pišu da je nesretan... Ja ću odgovoriti na to: on ima ugovor s nama i ostat će, ne može dati odgovor na sve što izađe u medijima. Siguran sam da će ostati, želi ostati", kazao je predsjednik PSG-a.

Španska Marca tvrdi da je pred Neymarom "zid" te da ne može otići čak i ako želi, jer odluku ne donose samo čelnici PSG-a nego i Tamim bin Hamad Al Thani, emir Katara. Marca navodi da je Al Thaniju stalo da izgrade što bolju sliku o Kataru u kojem će se 2022. godine održati Svjetsko prvenstvo, a glavna maskota te kampanje je Neymar.

Neymarov odlazak ne bi bio samo sportski nego i diplomatski udarac za katarske vlasnike koji vode PSG što dodatno otežava posao Realu da dovede 26-godišnjeg Brazilca.

Podsjetimo, Neymar je prošlog ljeta za rekordna 222 miliona eura iz Barcelone prešao u PSG s kojim je potpisao ugovor do kraja juna 2022. godine.