Nogomet
10

Al Ahly savladao Romu, Džeko strijelac, velemajstorska asistencija Pjanića

Piše: O. T.
Foto: AS Roma Twitter
Foto: AS Roma Twitter
U okviru Champions Golden Cupa Roma je na stadionu Hazza Bin Zayed u Ujedinjenim Arapskim Emiratima poražena od Al Ahlyja rezultatom 4:3.

Ovo je prvi meč Rome nakon završene sezone u Seriji A gdje je rimski tim zauzeo treće mjesto. Egipatsko prvenstvo je u toku, a Al Ahly je vodeći tim i osam kola prije kraja ima 11 bodova više od prvog konkurenta.

Roma je zaigrala u sastavu Lobont - Emerson, Manolas, Castan, Zukanović - Pjanić, Paredes, Strootman - Salah, Totti, Džeko.

Prvi gol na utakmici postigao je Antwi u 13. minuti, ali je Roma brzo izjednačila preko Edina Džeke. Naš reprezentativac je odlično primio pas Francesca Tottija i pogodio za 1:1 u 20. minuti.

Preokret Romi donio je Salah u 41. minuti, a asistent je bio Edin Džeko. Ipak, samo minutu kasnije Al Ahly vraća stvari na početak. Strijelac je bio Zakaria.

Nakon četiri pogotka u prvom dijelu, uzbudljivu predstavu donio je i drugi dio meča. Saeed je u 51. minuti pogodio za preokret Al Ahlyja, Do kraja meča gledaoci su vidjeli još dva gola i oba su pala u finišu.

Prvo je Vainqueur nakon velemajstorske asistencije Pjanića pogodio za izjednačenje u 91. minuti, ali je Al Ahly uspio postići još jedan pogodak do kraja meča i slaviti sa 4:3. Strijelac pobjedonosnog pogotka bio je Ahmed Mohammed.