Nogomet
6

Aktuelni prvak upisao treću pobjedu u nizu: Zrinjski bolji od Viteza, na pauzu ide kao lider

Piše: Edin Isanović
(Foto: Klix.ba)
Mostarski Zrinjski pobijedio je Vitez rezultatom 2:1 u okviru 7. kola Premijer lige BiH. Na taj način aktuelni prvak BiH stigao je do trećeg trijumfa u nizu. Plemići su sa nova tri boda ostali usamljeni na vrhu tabele, jer je Krupa danas deklasirala Slobodu rezultatom 3:0.

Izabranici Vinka Marinovića krenuli su ofanzivno od prvog sudijskog zvižduka. Golgetersku seriju nastavio je Nemanja Bilbija. Pogodio je u 26. minuti za 1:0. Bio je to njegov 36. gol u Premijer ligi (uključujući sve pogotke za sve klubove za koje je igrao).

Četiri minute poslije Jasmin Mešanović je udvostručio vodstvo Plemića. U tim trenucima semafor je pod Bijelim Brijegom pokazivao 2:0.

Opuštanje nakon vodstva iskoristio je Vitez. Tako je Hrvoje Barišić u 32. minuti smanjio na 2:1 sjajnim udarcem. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

U nastavku su domaći kontrolisali utakmicu. Gosti iz Viteza opredijelili su se na kontranapade, dok su Plemići igrali oprezno. U 70. minuti svoj šut iz slobodnjaka je isprobao Bilbija, ali nije bio precizan.

Zrinjski je najčešće dolazio do šesnaesterca gostiju, a onda nisu imali ideju kako da postignu treći pogodak.

U 87. minuti nakon kornera Vrhovac dobro skače, ali glavom šutira pored gola. Rezultat se do kraja meča nije mijenjao.

Zrinjski je skupio 16 bodova i kao lider dočekuje reprezentativnu pauzu. Sigurno je da su jedni od glavni kandidata za naslov prvaka.Vitez je skupio osam bodova i zauzima devetu poziciju.