Tri muslimana
177

Ajaxovi igrači će odlučiti da li će postiti u danima kada igraju utakmice

Klix.ba
Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad i Hakim Ziyech (Foto: AFP)
Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad i Hakim Ziyech (Foto: AFP)
Nogometaši Ajaxa Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui i Zakaria Labyad odlučit će da li će postiti u danima kada igraju utakmice.

Ajax će u narednim sedmicama imati priliku osvojiti tri trofeja: holandsko prvenstvo i Kup, te onaj najvažniji - Ligu prvaka.

Ziyech, Mazraoui i Labyad će sami odlučiti da li će postiti, a ukoliko se odluče na to, klub će se pobrinuti da budu fizički spremni za utakmice, saopćio je amsterdamski klub.

Jedan od najboljih kondicionih trenera svijeta Raymond Verheijen, koji je nedavno boravio u Sarajevu, smatra kako igrači ne bi trebali postiti u danima kada igraju utakmice jer je to previše rizično.

"Kada postite tijelo vam ne funkcioniše na ustaljen način. Nivo šećera u krvi je niži od uobičajenog, te vam se na taj način smanjuje vrijeme reakcije. Također, povećava se i rizik od povreda. Iftar je u 21:18 u srijedu, a utakmica Lige prvaka počinje u 21 sat. Nemoguće je igrati praznog stomaka, a zamislite tek da se igraju produžeci šta bi se desilo Bilo bi neodgovorno da igrači poste u ovoj fazi sezone i nadam se da su toga svjesni zbog svog zdravlja. Koliko znam, mogu napostiti dane nakon završetka ramazana", rekao je Verheijen za De Telegraaf.