Revanši play-offa
32

Ajax i Club Brugge bez problema u elitu, Sušić ostao bez Lige prvaka

N. K.
Ajax - APOEL (Foto: EPA-EFE)
Posljednja tri učesnika grupne faze Lige prvaka su Ajax, Club Brugge i Slavia iz Praga. Sva tri kluba su više nego sigurno nakon dvije utakmice play-offa preskočili svoje prepreke i našli mjesto među elitom.

Prošlogodišnji polufinalista elitnog evropskog takmičenja nije imao problema s APOEL-om pa je nakon 0:0 u Kipru večeras slavio s 2:0, što je bilo dovoljno za prolaz.

Prvo je Alvarez u 43. minuti pogodio na asistenciju Ziyecha, a pred sami kraj meča Tadić je postavio konačan rezultat iskoristivši dodavanje Huntelaara.

Club Brugge je i u revanšu savladao austrijski LASK. Večeras je bilo 2:1, dok je prvi meč odigran u Linzu okončan pobjedom belgijske ekipe s 1:0.

Sva tri gola večeras su pala u drugom poluvremenu. Vanaken i Dennis su pogađali za domaće, dok je Klauss pogodio iz penala za goste. Vrijedi istaći da su gosti meč okončali s igračem manje zbog isključenja Traunera.

I Slavia iz Praga je ostvarila dvije pobjede u play-offu i sigurno prošla preko rumunskog Cluja u Ligu prvaka.

Oba susreta su okonačan rezultatom 1:0, a strijelac večerašnjeg odlučujućeg gola bio je Boril u 66. minuti. Vrijedi izdvojiti da je svih 90 za poraženu ekipu odigrao potencijalni bh. reprezentativac Mateo Sušić, kojeg ćemo ove sezone gledati u grupnoj fazi Evropske lige.

Podsjetimo, plasman u Ligu prvaka sinoć su izborili Olympiacos, Dinamo i Crvena zvezda, koji su se pridružili 26 ekipa koje imaju osigurano direktno učešće u grupnoj fazi.

To su Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid i Valencia iz Španije, Liverpool, Chelsea, Manchester City i Tottenham Hotspur iz Engleske, Juventus, Napoli, Inter i Atalanta iz Italije, Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen i RB Leipzig Njemačke, Paris, Lyon i Lille (Francuska), Zenit i Lokomotiv Moskva (Rusija), Benfica (Portugal), Shakhtar Donetsk (Ukrajina), Genk (Belgija), Galatasaray (Turska), Salzburg (Austrija).

Izvlačenje grupa na rasporedu je u četvrtak u 18:00 sati, dok se mečevi prvog kola igraju 17. i 18. septembra.