Nogomet
44

Aidin Mahmutović za Klix.ba: Imam se pravo nadati pozivu u reprezentaciju

Klix.ba
Aidin Mahmtović
Aidin Mahmtović
Aidin Mahmutović nije mogao poželjeti ljepši prvenstveni debi u dresu Viktorije Plzen.

Nakon nekoliko pogodaka postignutih tokom pripremnog perioda, Mahmutović je u prvom proljetnom kolu bio strijelac i asistent u visokoj pobjedi svog novog kluba. Teren je napustio u samom finišu uz velike ovacije navijača Viktorije.

"Oduševljen sam zbog pogotka, a zbog visoke pobjede Viktorije Plzen još i više. Cijelim tokom susreta sam imao dobar osjećaj za krajnji ishod meča. Mislim da je dosta važan bio rani gol koji smo postigli. Zahvalnost dugujemo navijačima Plzena koji su bili fantastični“, izjavio je Mahmutović za portal Klix.ba.

Viktorija Plzen trenutni je lider na tabeli u Synot ligi Češke, a jedini cilj čelnih ljudi kluba, stručnog štaba, igrača i navijača je ostati na toj poziciji do kraja sezone.

"U nastavku prvenstva želimo nastaviti igrati u ovom ritmu i na kraju osvojiti naslov prvaka u Synot ligi. Što se mene lično tiče, osim zdravlja prioritet mi je zadržati mjesto u startnoj postavi. U tom slučaju sam uvjeren da ću postizati pogotke“, optimista je Mahmutović.

U nedavnoj izjavi za naš portal selektor Mehmed Baždarević pohvalio je igre Aidina Mahmutovića.

"Znam da me je selektor nedavno pohvalio. Zahvalan sam što prati moje igre, iako je objektivno teško očekivati da se u ovom trenutku nađem na spisku reprezentacije. Što se mene tiče, ja bih naravno bio sretan i počašćen pozivom ukoliko bih ga dobio. Plzen je veliki klub koji je redovan u evropskim takmičenjima, tako da se imam pravo nadati“, dodao je Mahmutović.