Nogomet
130

Aidin Mahmutović: Džeko i Ibišević su najbolji napadački tandem u Evropi

Piše: A. Demić
Aidin Mahmutović
Aidin Mahmutović
Neugodna povreda koljena usporila je munjevit uspon u fudbalskoj karijeri Aidina Mahmutovića, ali je napadač Teplica posljednjim izdanjima podsjetio na vrijeme kada je bio najbolji strijelac Gambrinus lige. Na subotnjoj utakmici protiv Bohemiansa postigao je novi pogodak.

"Još uvijek to nije forma kakva je bila prije povrede, ali sve hvala Bogu idem pravim tokom i ja se iskreno nadam da ću uskoro biti onaj stari. Osjećam se dobro, iako su ljetne pripreme potrajale relativno kratko, tako da se nisam uspio adekvatno fizički pripremiti”, kaže Mahmutović za Klix.ba, te dodaje:

"Za golove se ne brinem, sigurno će s vremenom doći. Trenutno sam spreman da igram oko 70 minuta po utakmici".

Cilj njegovih Teplica je plasman u Evropsku ligu narednog ljeta. Glavnu riječ u Gambrinus ligi i dalje vode Viktoria Plzen i Sparta Prag.

"Uz Spartu i Plzen igramo trenutno najljepši fudbal u Češkoj. Cilj je sezonu završiti u vrhu i izboriti nastup u evropskim takmičenjima narednog ljeta. Ja sam siguran da mi to možemo", jasan je Mahmutović.

O eventualnom odlasku iz Teplica trenutno ne razmišlja, mada bi se kada dođe vrijeme volio okušati u nekoj jačoj evropskoj ligi.

"Ovdje sam već osam godina i na neki način sam se zasitio. Volio bih kada bi u budućnosti dobio dobru ponudu kako bih se okušao u nekom kvalitetnijem prvenstvu”, kaže Mahmutović.

Vrlo često Aidinovo ime spominje se u kontekstu reprezentacije Bosne i Hercegovine, koja osim Edina Džeke i Vedada Ibiševića trenutno nema treće rješenje na poziciji centarfora.

"Ja se iskreno nadam da ću jednog dana dobiti šansu. Vedad Ibišević i Edin Džeko najbolji su napadački tandem u Evropi i meni bi bila velika čast biti alternativa njima dvojici", kazao je na kraju Mahmutović.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić do sad nije vjerovao igračima iz češkog prvenstva, iako je primjera radi češka fudbalska reprezentacija koja iz tri utakmice ima isto toliko pobjeda, sačinjena listom od igrača koji igraju u domaćem prvenstvu.