Revanši play-offa
423

Ahmedhodžić i Nalić s Malmeom se plasirali u Ligu prvaka, Ferencvaroš i PSV ispali

N. K.
Anel Ahmedhodžić (Foto: Malmo FF)
Anel Ahmedhodžić (Foto: Malmo FF)
Nogometaši Malmea plasirali su se u grupnu fazu Lige prvaka nakon što su u dva meča bili bolji od Ludogoreca. U prvom meču odigranom u Švedskoj bilo je 2:0 za Malmo, dok je večeras bugarska ekipa slavila s nedovoljnih 2:1.

Ulaskom Malmea u Ligu prvaka, Bosna i Hercegovina je dobila još dva predstavnika u ovom elitnom nogometnom takmičenju budući da za švedsku ekipu igraju Anel Ahmedhodžić i Adi Nalić.

Ahmedhodžić je i večeras komandovao odbranom koja je imala puno posla u namjeri da zadrže prednost koju su stekli u Švedskoj. S druge strane, Nalić je meč odgledao s klupe za rezervne igrače.

Inače, Ludogorec je večeras poveo u 10. minuti preko Nedyalkova, a izjednačio je Birmančević tri minute prije odlaska na odmor. Ludogorec je vratio nadu u prolaz pola sata prije kraja meča golom Sotirioua, ali nisu uspjeli doći do trećeg pogotka pa se Malmo plasirao u grupnu fazu.

Za razliku od naših igrača u Malmeu, kolonija bh. igrača u Ferencvarošu nije uspjela izboriti plasman u grupnu fazu. Od mađarskog kluba bolji u dvomeču bila je ekipa Young Boysa. U prvom meču bilo je 3:2 za švicarski tim, dok je večeras u Budimpešti bilo 2:2.

Eldar Čivić i Adnan Kovačević odigrali su cijeli meč za Ferencvaroš, dok je Stjepan Lončar ušao pred kraj utakmice.

Treći klub koji je večeras izborio grupnu fazu Lige prvaka je Benfica koja je uspjela sačuvati prednost iz prvog meča protiv PSV-a te je tako izbacila nizozemskog predstavnika.

Rezultati:

Ferencvaroš - Young Boys 2:2 (ukupno 4:5)

Ludogorec - Malmo 2:1 (ukupno 2:3)

PSV - Benfica 0:0 (ukupno 1:2)