Nogomet
5

Aguero ponudio da Independienteu kupi pet igrača

Totalsport
Sergio Aguero
Sergio Aguero
Nogometaš sa značajnim bogatstvom, 25-godišnji argentinski napadač Manchester Cityja Sergio Aguero, odlučio je investirati novac u svoj bivši klub Independiente.

Posrnulom argentinskom divu ponudio je da kupi pet nogometaša koje klupska struka odabere, te da finansira njihove plaće. Poruku je poslao preko oca, kojem se niko iz kluba ne želi javiti.

"Zamolio sam Carlosa Squea, pomoćnog trenera ekipe, da mi dostavi listu igrača koje žele nakon što je usaglasi s trenerom Miguelom Angelom Brindisijem. Ne znamo koje igrače žele jer nam se nisu javili. Ni glasa od Squea, kamoli od Brindisija. Klub je ili u totalnom rasulu, ili imaju nešto protiv Sergija", rekao je novinarima tata Aguero.

Aguero je igračka legenda slavnog kluba iz Buenos Airesa, u koji je stigao kao devetogodišnjak te je s 15 godina postao najmlađi debitant u historiji prve ekipe. Odradio je tri sezone u seniorima prije nego što je kao 18-godišnjak prešao u madridski Atletico.

Prošle sezone je Independiente, inače najuspješniji internacionalni argentinski klub, sa čak sedam naslova pobjednika Cope Libertadores, dotaknuo dno. Njegova ekipa je ispala iz prve lige prvi put u 108 godina postojanja.