Argentinac brani saigrača
0

Agüero: Balotelli je super momak

Sarajevo-x.com
Sergio Agüero u prodoru (Foto: AFP)
Sergio Agüero u prodoru (Foto: AFP)
Napadač Manchester Cityja Sergio Agüero stao je u odbranu svog timskog kolege Marija Balotellija koji je kažnjen s četiri utakmice neigranja jer je zgazio protivničkog igrača.

Balotelli je optužen za nasilničko ponašanje i kažnjen je zbog toga što je namjerno nogom nagazio na glavu igrača Tottenhama Scotta Parkera, u posljednjem kolu Premiershipa. Menadžer Tottenhama Harry Redknapp bio je bijesan, no Agüero tvrdi da je Mario 'super momak'.

"Svi znamo da je Mario fantastičan igrač, a mi koji smo mu blizu znamo da je on i izvan terena stvarno dobar momak. Kao puno igrača i on ima tu i tamo nekih svojih posebnosti. On je mlad, brine o sebi i pristupa životu onako kako želi", rekao je Agüero za britanski tabloid The Sun. Drugi igrač Cityja James Milner kaže da Balotellijeve vragolije pomažu timu da se riješi pritiska uoči velikih utakmica. Policija je, podsjetimo, posjetila Balotellijev dom uoči susreta s Unitedom, nakon što su on i njegovi prijatelji izazvali požar bacajući petarde. A, onda je City demolirao United sa 6:1 na Old Traffordu.

"Marija je dobro imati uz sebe u takvim trenucima. Osim što je siguran u svoje sposobnosti, on također širi pozitivne vibracije. Mislim da tokom ove sezone nisam dao nijedan intervju, a da me novinari nisu pitali o njemu. To dovoljno govori kakav je on čovjek", dodao je Milner.