Golgeterska kriza
8

Agonija Luisa Suareza na gostujućem terenu, posljednji pogodak postigao prije 1.500 minuta

Klix.ba
Luis Suarez (Foto: EPA-EFE)
Luis Suarez (Foto: EPA-EFE)
Urugvajski napadač Luis Suarez nastavio je agoniju kada je riječ o gostujućim utakmicama u Ligi prvaka, a on se na proteklih 16 utakmica nije upisao u listu strijelaca van Nou Campa.

Barcelona je sinoć remizirala s Lyonom u prvom meču osmine finala Lige prvaka, a susret je na kraju završen bez pogodaka. Katalonski klub je bio bolji protivnik, imao je više opasnih pokušaja i bili su bliži pobjedi, ali su mreže na kraju mirovale i pobjednik ovog duela će biti odlučen u uzvratu u Španiji.

Ipak, navijače Barcelone brine forma prvog napadača Luisa Suareza koji je očigledno pao pod utjecaj godina, a posljednji gostujući pogodak u Ligi prvaka ovaj bivši napadač Liverpoola postigao je još 2015. godine protiv Rome.

Od tada je prošlo čak 25 sati, odnosno 1.500 minuta u kojima Suarez nije postigao pogodak na gostujućem terenu. Ukupno je na posljednjih 25 mečeva Lige prvaka postigao četiri pogotka, odnosno postigao je samo jedan pogodak na posljednjih 15 mečeva.

Ove sezone Suarez nije postigao nijedan pogodak u Ligi prvaka, što je netipično za prvog napadača Barcelone, a s tim u vezi se i sve više pominje njegov odlazak iz kluba.