Finale u subotu
69

Agüero sjajnim riječima govorio o Džeki: Nevjerovatan je, veliki čovjek koji je zaslužio igrati finale

K. H.
Kun Aguero i Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Kun Aguero i Edin Džeko (Foto: EPA-EFE)
Argentinski napadač Sergio Agüero u intervju za zvaničnu stranicu Manchester Cityja biranim riječima govorio je o bivšem saigraču Edinu Džeki te rekao da je vrlo sretan što u 37. godini igra finale Lige prvaka.

Aguero je rekao da je Džeko zbog pristupa u svojoj karijeri zaslužio da igra jednu ovakvu utakmicu, a da je još uvijek riječ o vrlo opasnom igraču koji uvijek ima želju da postigne gol.

"Jako sam sretan zbog Džeke koji igra tako veliku utakmicu u 37. godini", rekao je Aguero pa nastavio:

"On je to zaslužio. On je nevjerovatan igrač i veliki čovjek. Ne mogu se ne osvrnuti na gol koji je postigao protiv QPR-a u 2012. godine, koji nam je omogućio preokret u tako važnoj utakmici. Edin je još uvijek opasan igrač koji ima želju za golovima u svakom trenutku. Uopšte nisam iznenađen što je uspio tako dobro igrat sve ove godine."

Nakon toga, rekao je da vjeruje kako City može osvojiti naslov prvaka.

"Bit će teško i to je ono što sigurno znam. Osvojiti Ligu prvaka nije lagano, ali nije lagano ni doći u finale i Inter je s razlogom tu i zaslužio je svoje mjesto. Imaju čvrstu odbranu, bore se svim silama, a napad im je svestran, s mogućnostima koje im donose Lautaro, Džeko i Lukaku", kaže Aguero.

Podsjetimo, finalni susret Lige prvaka između Intera i Manchester Cityja na programu je sutra u Istanbulu sa početkom u 21 sat.