Trenutno odmara
1

Agent: Guardiola neće odlučiti o novom klubu do iduće godine

Totalsport
Pep Guardiola
Pep Guardiola
Bivši Barcelonin trener Josep Guardiola odluku o sljedećoj sredini u kojoj će raditi donijet će najranije u januaru ili februaru iduće godine, istaknuo je njegov agent Josep Maria Orobitg u izjavi za brazilski sportski list Lance…

"Bio sam s njim prije 15 dana. Rekao mi je da sigurno prije januara ili februara iduće godine neće donijeti odluku o sljedećem klubu, ili hoće li uopće iduće sezone sjediti na nečijoj klupi. Uopće nije važno šta će se u međuvremenu događati. Prije tog vremena sigurno neće donijeti odluku o preuzimanju nekog kluba ili reprezentacije", rekao je Orobitg, te dodao:

"Guardiola će samostalno odlučiti o svojoj budućnosti. Trenutno provodi vrijeme sa svojom obitelji i uživa u odmoru, čitanju i gledanju nogometa. U januaru će početi razmišljati o eventualnom sljedećem poslu".

Guardiola je u protekle četiri sezone s Barcelonom osvojio 14 trofeja, računajući dvije Lige prvaka i tri španska prvenstva. Na kraju prošle sezone je 41-godišnji stručnjak napustio klubu katalonskog diva, uz objašnjenje kako mu je potreban odmor. Trenutno živi s obitelji u New Yorku.

Nakon što je Chelsea u srijedu uručio otkaz menadžeru Robertu Di Matteu, klub iz zapadnog Londona je želio dovesti Guardiolu, koji je velika želja predsjednika Chelseaja Romana Abramoviča. No, morat će rukovodstvo "plavaca" ipak potražiti neko drugo rješenje, barem u ovoj sezoni…