Odlazi iz kluba
22

Agent Garetha Balea: Zidane je sraman i ne pokazuje nikakvo poštovanje

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Agent Garetha Balea, Jonathan Barnett, kritikovao je izjavu Zinedinea Zidanea o njegovom klijentu te je rekao da francuski stručnjak nije pokazao poštovanje koje je Velšanin u dresu Real Madrida zaslužio.
Zidane je rano jutros rekao da će Bale gotovo sigurno napustiti Kraljevski klub u narednih nekoliko dana te da je to u interesu obje strane.

Ipak, francuski stručnjak nije previše dobrog rekao za Balea, što je pogodilo njegovog agenta koji je odmah reagovao rekavši da je ponašanje trenera Real Madrida sramno.

"Zidane je sraman što tako priča o nekome ko je uradio toliko toga za Real Madrid. Ako i kada Gareth ode, to će biti jer je to u njegovom najboljem interesu, a ne zato što se Zidane zalaže za to", istakao je Barnett.

Bale je u dresu Real Madrida osvojio četiri Lige prvaka, a osvojio je i trofej La Lige, Kupa kralja, Superkup Španije, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Velšanin je u Real Madrid stigao prije šest godina, odnosno 2013. godine, a karijeru bi mogao nastaviti u Manchester Unitedu ili Tottenhamu.