Novi duel
32

Adžem: Želimo pobijediti Mladost i zadržati priključak za vodećim ekipama

Piše: D. B.
Admir Adžem (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Admir Adžem (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
FK Željezničar će u utakmici 13. kola Premijer lige BiH odmjeriti snage s ekipom Mladosti DK koju je eliminisao u osmini finala Kupa BiH. Plavi namjeravaju ponoviti uspjeh te u domaćem prvenstvu upisati trijumf nad timom iz Doboja kod Kaknja.

"Očekuje nas druga utakmica u tri dana s istim protivnikom, Odigrali smo kup utakmicu i ostvarili ono što smo željeli, a to je plasman dalje. Sada igramo za bodove, želimo pobjedu kako bismo zadržali priključak s vodećim ekipama. Učinit ćemo sve za pobjedu, znamo šta nas čeka. Ova dva dana smo iskoristili da se maksimalno oporavimo i regenerišemo. Nadam se da ćemo istrčati na teren i ostvariti ono što želimo", izjavio je Adžem.

Foto: Harun Muminović/Klix.ba
Foto: Harun Muminović/Klix.ba

On je najavio manje izmjene u ekipi.

"Imamo malo problema, današnji trening će otkloniti nedoumice. Kajkut se loše osjeća, ima bronhitis, ali je rekao da će biti na raspolaganju ako zatreba. Neće biti većih promjena, ali ćemo ubaciti dva ili tri svježa igrača", rekao je trener Plavih.

Sinan Ramović (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Sinan Ramović (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)

Prvotimac Željezničara Sinan Ramović također očekuje trijumf svoje ekipe.

"Čeka nas teška utakmica protiv nezgodnog protivnika. Moramo biti maksimalno skoncentrisani, bit će težak teren. Važno je da imamo pravi pristup i da ostavimo srce na terenu, tada pobjeda neće doći u pitanje, a bitna je jer bismo njom ugrozili Zrinjski koji je u maloj krizi", kazao je Ramović.

Željezničar i Mladost DK igraju u subotu na Grbavici od 16:30 sati.