Pred derbi kola
86

Adžem: Uradit ćemo sve da anuliramo prednost Zrinjskog i vratimo se u borbu za titulu

Piše: K. H.
Admir Adžem (Foto: N. G./Klix.ba)
Admir Adžem (Foto: N. G./Klix.ba)
Trener Željezničara Admir Adžem kazao je na konferenciji za medije pred meč sa Zrinjskim da će njegova ekipa učiniti sve da anulira prednost Plemića na tabeli Premijer lige od tri boda.

Adžem je rekao da će njegovoj ekipi u derbiju 7. kola Lige za prvaka trebati maksimalna ozbiljnost i pristup u igri, te da se nada kako će uz pobjedu navijača doći do pobjede.

"Sutra dočekujemo ekipu Zrinjskog, lidera na tabeli i ekipu koja u posljednje vrijeme postiže dobre rezultate. Oni imaju tri boda više od nas i u povoljnijoj su poziciji, a ono što mi možemo obećati je da ćemo učiniti sve da tu prednost anuliramo kako bi utrku za prvaka učinili neizvjesnom do samog kraja. Sutra će nam trebati maksimalna ozbiljnost, pristup i trka i nadam se da ćemo uz podršku navijača uspjeti ostvariti pobjedu", rekao je Adžem.

Na pitanje o Asimu Zecu, Adžem je rekao da se bivši nogometaš Slobode izvinio igračima i stručnog štabu i da će konkurisati za sutrašnji susret.

"Zec je bio pod suspenzijom, ali se izvinio igračima i stručnom štabu, shvatio je šta je uradio i svakako je da će nam biti od velike pomoći", objasnio je Adžem.

Meč između Željezničara i Zrinjskog igra se u petak s početkom u 19:00 sati.