Pred finale s Krupom
69

Adžem: Učinit ćemo sve da osvojimo trofej Kupa BiH, to je razlog zbog kojeg igramo nogomet

Piše: K. H.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: N. G./Klix.ba)
Trener Željezničara Admir Adžem kazao je na konferenciji za medije pred prvi finalni meč Kupa BiH protiv Krupe da će njegova ekipa uraditi sve da osvoji ovaj trofej i kako se nada da u prvoj utakmici neće primiti pogodak.

Adžem je rekao da je svaki trofej veoma važan i da je to razlog zbog kojeg se igra nogomet, a pohvalio je svog sutrašnjeg protivnika za kojeg je rekao da će sve snage usmjeriti na osvajanje ovog takmičenja.

"Sutra nas očekuje prva utakmica finala Kupa BiH, a to je takmičenje gdje smo došli do samog kraja. Uložili smo dosta napora i sada trebamo uraditi posljednji korak iz ovog dvomeča kako bi donijeli trofej na Grbavicu. Krupa je dobra ekipa koja je usmjerila sve svoje snage na Kup, ali ja vjerujem da ova ekipa ima snage da iz dvomeča izađe kao pobjednik. Nadamo se da ćemo u prvom meču upisati pobjedu bez primljenog pogotka što će nam sigurno olakšati posao u revanšu", rekao je Adžem, pa nastavio:

"Nadam se da će utakmica biti puno drugačija od one od prije nekoliko dana kada smo izgubili 2:0. Kup BiH se ne osvaja svake godine, na Grbavici odavno nije bilo trofeja Kupa, a mi ćemo učiniti sve da osvojimo taj trofej. To je zapravo i razlog zbog kojeg se igra nogomet", dodao je Adžem.

Medijima se nakon toga obratio defanzivac i potencijalni reprezentativac Daniel Graovac koji je rekao da se finale ne igra svaki dan i da su on i njegovi saigrači spremni.

"Pobjeda bez primljenog pogotka bi bila najbolja. Nadam se da se ekipa oporavila od šokantne završnice protiv Zrinjskog, energije sigurno neće nedostajati i finale se ne igra svaki dan. Dat ćemo sve od sebe za pobjedu. Mislim da sam korektno odradio posao na poziciji desnog beka, svakom igraču godi podrška, a mi smo jedino podbacili protiv Krupe. Što se tiče utakmice protiv Zrinjskog, možemo se pogledati u oči jer smo dali svoj maksimum", završio je Graovac.

Meč između Željezničara i Krupe igra se u srijedu s početkom u 17:30, a glavni sudija meča bit će Draga Petrović iz Banje Luke.