Željin trener
41

Adžem: Nezadovoljan sam napadačkom igrom, trebali smo postići drugi gol

Piše: N. K.
Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba
Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba
Nogometaši Željezničara pobijedili su danas u Gabeli ekipu GOŠK-a s 1:0, u posljednjoj utakmici 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a nakon meča zadovoljan trijumfom bio je trener Plavih Admir Adžem.

"Sigurno je da bi drugi gol riješio ovu utakmicu ranije, ali ga nažalost nismo postigli i zbog toga smo cijelo vrijeme bili u grču. Na vrijeme smo postigli gol, ali neke situacije nismo dobro rješavali, prije svega dubinske lopte i centaršuteve. Također, u fazi napada nismo dobro igrali. Na kraju mogu samo čestitati momcima na trudu i zalaganju, a najvažnija su tri boda", rekao je Adžem nakon susreta.

Željezničar već u srijedu igra protiv Mladosti u Kupu BiH, a nekoliko dana kasnije s istim protivnikom u okviru 13. kola Premijer lige BiH.

"Izgubili smo u Doboju kod Kaknja pa u srijedu želimo popraviti utisak. Sada samo mislimo na prvu utakmicu protiv Mladosti pa ćemo onda pričati i o drugoj", rekao je Adžem.

Trener GOŠK-a Slaven Musa istakao je da je teško dati objektivno mišljenje odmah nakon utakmice.

"Čestitam Željezničaru na pobjedi, borili su se, postigli su jedan gol više od nas i dobili su tri boda. Svojim igračima ne mogu ništa zamjeriti, jer smo dobro igrali i stvarali šanse te mislim da smo zaslužili barem bod. Što se tiče spornih situacija, imaju ljudi koji odlučuju o tome da procijene, ali nama u ovom trenutku to ništa ne znači. Okrećemo se narednim mečevima. Ako ovako budemo igrali i borili se, neće biti problema", rekao je Musa.