Tri boda iz Zenice
86

Adžem nakon pobjede Željezničara: Napredak je vidljiv, moramo popraviti realizaciju

Piše: K. H.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Trener Željezničara Admir Adžem nakon pobjede njegove ekipe u Zenici protiv Čelika rezultatom 3:0 kaže kako je zadovoljan onim što su njegovi igrači prikazali u meču protiv zeničkog kluba.

Trener Plavih prije svega je istakao kako njegova ekipa mora popraviti realizaciju te da će u narednom periodu pokušati popraviti taj segment igre.

"Nakon dva poraza imali smo imperativ pobjede. Imali smo sreću što je bila reprezentativna pauza, pa smo u ovih 15 dana neke stvari popravili što je danas bilo vidljivo. Ipak, trebam reći da moramo popraviti našu realizaciju jer smo danas promašili veliki broj prilika i na tome moramo raditi. Čestitam mojim momcima na zalaganju i borbenosti, a Čeliku želim sve najbolje jer imaju mnogo problema"

Trener Željezničara dodao je kako se nada da povrede njegovih igrača nisu ozbiljnije prirode, te da mora biti "ranjenih" igrača ukoliko ekipa želi osvojiti bodove.

"Naši igrači su doživjeli dvije povrede zbog kojih su morali izaći s današnje utakmice. Ipak, ako želimo osvajati bodove, onda mora biti i 'ranjenih' i ja se nadam da oni nisu ozbiljnije povrijeđeni i da će već sljedeći meč biti u konkurenciji za tim", završio je trener Željezničara.