Željin trener
53

Adžem: Nadamo se da ćemo u Tuzli odigrati hrabro i ostvariti plasman u finale

Piše: N. K.
Admir Adžem (Foto: K. S./Klix.ba)
(Foto: K. S./Klix.ba)
Trener Željezničara Admir Adžem rekao je danas da Plavi putuju na revanš polufinala Kupa u Tuzlu s velikim optimizmom i da se nadaju da će ostvariti plasman u finale.

"Nijedna ekipa nije ostvarila prednost pa će u Tuzli biti riješen pobjednik. Nadamo se da ćemo odigrati dobru utakmicu, da ćemo odigrati hrabro i jako te da ćemo ostvariti rezultat koji će nas odvesti u finale. Sigurno je da nismo odigrali kvalitetno posljednje utakmice. Međutim, nadamo se da ćemo sakupiti i ostvariti plasman u finale Kupa. Priključio nam se i Sinan Ramović, ali još uvijek ne znamo koliko ćemo ga moći koristiti u ovoj utakmici. Inače, nećemo kalkulisati sa sastavom i protiv Slobode ćemo igrati s najjačim sastavom", rekao je Adžem.

I Željin veznjak Jovan Blagojević smatra da Plave očekuje teška utakmica.

"Nismo se u Tuzli proslavili posljednjih nekoliko puta. Prošle godine smo u Kupu i ispali. Ipak, mislim da imamo dobre šanse za prolaz ako recimo postignemo jedan pogodak. Onda ćemo imati dobre šanse za finale. Nismo u formi posljednjih utakmica, malo smo psihički pali nakon remija sa Zrinjskim, ali nadam se da ćemo se podići i završiti sezonu na najbolji način", rekao je Blagojević.

Revanš polufinala Kupa BiH između Slobode i Željezničara igra se u srijedu od 18:00 sati. Prvi meč odigran na Grbavici okončan je bez pogodaka.