Sve je izrežirana laž
14

Advokat potvrdio: Ronaldo je platio 375 hiljada dolara za šutnju, ali to nije priznanje

Klix.ba
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Advokat Cristiana Ronalda priznao je da je njegov klijent 2009. godine potpisao vansudsku nagodbu s Kathryn Mayorgom koja ga devet godina poslije opet tereti za silovanje u Las Vegasu.

Peter Christiansen kazao je medijima da je Ronaldo 2009. godine potpisao sporazum s ovom hostesom te da joj je platio 375 hiljada dolara na nagovor svojih savjetnika, ali da to nijednog trenutka ne znači priznanje krivice. Podsjećamo, portugalski mediji nedavno su pisali da je Real Madrid nakon transfera Portugalca iz Manchester Uniteda u Kraljevski klub tražio da on sklopi sporazum s Mayorgom kako kompletna priča ne bi naštetila njemu i klubu.

"Ronaldo ne poriče da je pristao sklopiti sporazum, ali taj sporazum ni u kom slučaju nije priznanje krivnje. To je napravio kako bi se spriječio pokušaj uništavanja njegovog imidža, stečenog zahvaljujući teškom radu, sportskim sposobnostima i primjerenom ponašanju. Nažalost, sada je uključen u slučaj koji je vrlo čest u SAD-u", rekao je Christiansen.

Nakon toga, on je rekao da je većina dokumenata koji se koriste u ovom slučaju lažirana i da su u svemu učestvovali hakeri koji su to proslijedili medijima.

"Dokumenti koji navodno sadrže Ronaldove izjave o ovom slučaju su lažirani. Ukrali su ih hakeri, a zatim proslijedili medijima. Značajni dijelovi su promijenjeni ili potpuno izmišljeni", kazao je Ronaldov advokat.

Podsjećamo, bivša manekenka Kathryn Mayorga (34) je u intervjuu za cijenjeni Der Spiegel ponovila da ju je 13. juna 2009. godine Cristiano Ronaldo brutalno silovao u svom apartmanu u Las Vegasu, gdje je ona radila kao hostesa.

"Nakon što me silovao, izvinio se. Kleknuo je i rekao da je on 99 posto dobar momak, no da ne zna za ovih jedan posto", kazala je Mayorga u intervju.

Ronaldovi agenti odmah su odgovorili tužbom protiv ovih novina.