"Zaslužili smo pobjedu"
0

Advocaat: Bili smo bolji, ali nismo imali sreće

Totalsport
Dick Advocaat (Foto: AFP)
Dick Advocaat (Foto: AFP)
Nizozemski stručnjak Dick Advocaat završio je svoj mandat na klupi reprezentacije Rusije neočekivanom eliminacijom na Euru u A grupi.

Iako je Rusija ušla u meč 3. kola A skupine s 4 boda kao najveći favorit za plasman u četvrtfinale, te joj je za prolaz u nokaut-fazu protiv Grčke bio potreban jedan bod, Grci su slavili s 1-0 i prošli dalje. Rusija se oprostila od Eura, kao i Advocaat od klupe Rusije. Trenersku karijeru nastavit će na klupi PSV-a.

"Odigrali smo prilično dobru utakmicu, nametali napadačku igru, ali su se naši suparnici dobro branili. Mislim da smo prvo poluvrijeme odigrali stvarno dobro. Moramo odati priznanje Grcima, jer nam je u nastavku stvarno bilo teško igrati protiv njih. Moj štab i ja smo dali sve od sebe kako bi odradili što bolji posao. Bili smo bez poraza 16 utakmica. Baš me briga šta drugi sada pričaju i misle o meni. Jednostavno nismo imali sreće. Bili smo bolji protiv Grčke, ali, to je nogomet. Stoga, čestitke Grčkoj na plasmanu među 8 najboljih", rekao je Advocaat.