Prema riječima majke
0

Adriano je razmišljao o samoubistvu

Totalsport
Romin napadač Adriano, potvrdila je u razgovoru za La Gazzetta dello Sport njegova majka, najozbiljnije je razmišljao o počinjenju samoubistva prošle godine.

Brazilski nogometaš raskinuo je, podsjetimo, u aprilu 2009. ugovor s milanskim Interom, te se vratio u domovinu s namjerom višemjesečnog pauziranja od nogometa. Potpisao je potom za Flamengo i "uskrsnuo" svoju karijeru koju ponovno gradi u Italiji.

"Nikada nije prebolio smrt oca. Bila je to najviša tačka njegove depresije", kaže Adrianova majka, Dona Rosilda Ribeiro.

"Zbog postignutog velikog uspjeha mnogo ga je ljudi ogovaralo i kritikovalo, a da nisu ni znali šta se događa. I zbog toga je bio depresivan. Niko ne zna kako se osjeća bolesna osoba bolje od nje same, valjda stoga i nisam znala kako mu pomoći."

"Jednog me dana, još dok je bio u Italiji, nazvao i rekao da ne može više izdržati i da želi prestati igrati nogomet. Priznao mi je da je razmišljao o samoubistvu. Rekla sam mu neka razmišlja srcem jer ništa nije važnije od vlastite sreće", zaključila je majka Rominog napadača.