Nakon remija sa Širokim
8

Adnan Ornek: Tužan sam, uradili smo sve što smo mogli

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Nogometaši Čelika i Širokog Brijega večeras su remizirali na Bilinom Polju rezultatom 1:1, a šef stručnog štaba NK Čelik Adnan Ornek je kazao da je tužan zbog konačnog rezultata.

Na početku konferencije za novinare Ornek je kazao da su igrali onako kako su željeli te da je sve išlo po planu. Pohvalio je Faustina, novog igrača, koji je večeras debitirao na Bilinom Polju.

“Uradili smo sve što smo mogli, ali nije bilo onako kako smo željeli da bude na kraju. Dedić je u drugom poluvremenu imao problema s povredom pa smo uradili određene rotacije u veznom redu. Ne želimo da ostanemo na ovome, ali Široki je jako dobra ekipa. Mi smo izašli sa željom za pobjedom, ali s obzirom da nismo ostvarili naš cilj, tužni smo zbog rezultata”, kazao je Ornek.

Trener gostujućeg tima Goce Sedloski je kazao kako je Čelik bio fer i korektan protivnik, ali da su njegovi izabranici večeras loše otvorili utakmicu na Bilinom Polju.

“Od igrača sam tražio da igraju, stvorili smo šanse, a promašili smo zicere koje smo morali pogoditi ako želimo bodove. Nije bilo loše prvo poluvrijeme, ali od igrača tražim da igraju svih 90 minuta onako kako su igrali u drugom poluvremenu”, zaključio je Sedloski te se zahvalio gostima na prijemu i dobroj utakmici.