Nogomet
80

Admir Adžem novi trener Željezničara

Klix.ba
Admir Adžem novi je šef stručnog štaba FK Željezničar, odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora.

Dosadašnji trener kadeta Admir Adžem će s Plavima potpisati ugovor na dvije godine, saopćeno je na oficijelnoj stranici FK Željezničar.

Admir Adžem je rođen 1973. godine u Sarajevu. Prošao je sve omladinske selekcije Željezničara, a za seniorski tim je debitovao kao jedan od članova juniorske generacije koja je silom prilika zaigrala prvoligaški fudbal poslije štrajka prvog tima tokom sezone 1991/1992.

Kao osamnaestogodišnjak je sakupio devet nastupa u pomenutoj sezoni. Za Željezničar je nastupao i u najtežim ratnim godinama, a sa prekidima je bio u klubu sve do 2005. godine. U tom periodu je u raznim takmičenjima odigrao 145 zvaničnih utakmica i postigao deset golova. Učestvovao je i u osvajanju šampionskih titula 2001. i 2002. godine, kao i Kupa BiH 2001. godine.

Osim za Željezničar, igrao je i za Zagreb, Đerzelez, Pogoń Szczecin, Katowice i Zagłębie Sosnowiec, a sakupio je i 13 nastupa za reprezentaciju BiH. Osim kao lijevi bek, znao je odigrati neke utakmice i u veznom redu. Od aktivnog igranja se oprostio u ljeto 2008. godine i do današnjeg imenovanja radio je u Željezničaru kao trener mlađih uzrasta.