Dva pojačanja
19

Adis Jahović potpisao za Konyaspor, stiže i Samuel Eto'o

Klix.ba
Konyaspor je danas doveo novog napadača, a to je makedonski golgeter Adis Jahović. U klub treba stići i legendarni Kamerunac Samuel Eto'o.

Tridesetogodišnji Jahović je dobro poznat bh. javnosti, jer je nastupao u Premijer ligi BiH za Sarajevo, a bio je i član Veleža i Željezničara. On je stigao iz Goztepea za 1,5 miliona eura (podaci Transfermarkta) za koji je odigrao 53 utakmice u kojima je postigao 35 golova i upisao 10 asistencija. Prethodno je nosio dres Samare, Wila, Vorskle, Zuricha i Rijeke pored već spomenutih bh. klubova, a dobijao je i pozive u reprezentaciju Makedonije.

Tokom aktuelne sezone je nastupio na 18 utakmica za Goztepe te je postigao 14 golova i upisao četiri asistencije

Za tridesetšestogodišnjeg Eto'oa je suvišno bilo šta reći. U Konyaspor je stigao iz Antalyaspora, a prethodno je igrao za Sampdoriju, Everton, Chelsea, Anzhi, Inter, Barcelonu, Mallorcu, Espanyol, Leganes i Real Madrid, kao i za reprezentaciju Kameruna.

La Ligu je osvojio tri puta s Barcelonom, po jedan Kup kralja s Barcom i Mallorcom, španski Superkup dva puta s katalonskim klubom, kao i dvije Lige prvaka. S Interom je bio jednom prvak Italije, osvojio je dva Kupa Italije, jedan Superkup, Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo. S reprezentacijom Kameruna ima dva Afrička kupa nacija i jednu olimpijsku medalju. Dobitnik je brojnih individualnih nagrada.

U ovoj sezoni je Eto'o u 15 ligaških utakmica za Antalyaspor postigao šest golova i upisao tri asistencije.