{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Adis Hušidić ispričao životnu priču: Prošao sam kroz pakao, fudbal me je spasio

Klix.ba
30.5.2015. u 10:58
31
19
Adis Hušidić ispričao životnu priču: Prošao sam kroz pakao, fudbal me je spasio
31
Adis Hušidić ispričao životnu priču: Prošao sam kroz pakao, fudbal me je spasio
Adis Hušidić
Zvanična stranica američke MLS lige objavila je jučer potresnu priču o Adisu Hušidiću, bh. internacionalcu koji sa uspjehom nastupa u timu LA Galaxyja.
Poput mnogih danas istaknutih fudbalera iz Bosne i Hercegovine i Adis je u svijet otišao bježeći od rata u Bosni i Hercegovini.

“Prošao sam pravi pakao sa svojim najbližim u Velikoj Kladuši. Vidio sam ljudsku krv, često slušajući pucnjeve i to su prizori koji će mi vječno ostati u glavi“, rekao je Hušidić kojemu teško padaju svi ratovi i mržnja širom svijeta.

“Nisam odgajan da mrzim. Nikoga ne mrzim, pa ni Srbe, ni Hrvate. Volim sve ljude dobre volje. U životu je po meni najvažnije voljeti“, rekao je Hušidić koji je kao dječak iz rodne Bosanske Krajine dospio u Split.

“Tamo je bilo najteže. I danas se sam sebi i svojoj porodici divim što smo sve to stoički preživjeli. Imali smo užasne uslove za život, jeli smo hranu na bonove, a u školi sam proživljavao pakao“, ispričao je Hušidić, koji je iz Splita otišao za Njemačku gdje je napravio prve fudbalske korake.

“Tamo sam stekao prijatelje i počeo igrati za mali klub iz okoline Hamburga. Prvi put sam se osjećao kao fudbaler, a ne kao izbjeglica iz BiH kako su me tretirali u Hrvatskoj“, ispričao je Adis.

Nakon godina u Njemačkoj porodica Hušidić skrasila se u Chicagu.

“U početku mi se Chicago nije svidio, ali je kasnije sve postalo drugačije. Postao sam fudbaler Chicago Firea nakon kojeg sam preko Hamarbyja dospio u Los Angeles. Mnogi ne razumije kako mi je bilo u djetinjstvu, ali je fudbal taj koji me je spasio u životu“, rekao je Hušidić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: