Uoči meča Željezničar - Čelik
31

Adilović: Samo da prođe bez povreda

Klix.ba
Eldin Adilović
Eldin Adilović
Fudbalski klub Željezničar trenutno se nalazi na pripremama u Rovinju gdje će večeras od 18:00 sati odigrati prijateljsku utakmicu protiv Čelika iz Zenice koji već polako svoje pripreme privodi kraju.

Povodom večerašnje utakmice protiv zeničkog Čelika u Rovinju, razgovarali smo sa prvotimcem Željezničara, Eldinom Adilovićem, o dosadašnjem toku priprema i spremnosti ekipe, ali i o večerašnjem susretu.

"Kao i svake pripreme naporno se radi, a ove godine pored kondicionog trenera imali smo 'poslastice' od Amara i mislim da je to jedan od razloga zašto imamo slabije rezultate.", izjavio je Adilović za Klix.ba, te dodao:

"Umorni smo što ne predstavlja neku brigu za ovu fazu priprema. Očekujem da ćemo pravu formu dostići baš kada bude trebalo. Povrede su nas sve poremetile, jer svaki igrač nam je veoma bitan, ali i dalje mislim da imamo ekipu koja je sposobna sačuvati rezultate koje imamo, te ako postoji neka kriza rezultata, onda mi je drago što se to dešava u pripremnom periodu.", zaključio je Adilović.

Plavi će u večeras u Rovinjskom selu u 18:00 sati odigrati prijateljsku utakmicu sa zeničkim premijerligašom, koji svoje pripreme privodi kraju, a jedna od posljednjih utakmica za Čelik je i provjera sa ekipom sa Grbavice.

"Današnja utakmica kao i svaka pripremna, samo da prođe bez povreda. Ne znamo još ko će igrati, Svraka se žali na povredu zgloba, a meni je oštećeno koljeno, ali hvala Bogu nije ništa opasno, a u kakvoj sam formi, pokazat će prvenstvo.", kazao je Adilović na kraju razgovora za Klix.ba

Ekipa Željezničara je do sad au Rovinju odigrala dvije utakmice i zabilježio dva poraza. Protiv mađarskog Kaposvara bilo je 3:5, dok su protiv Žalgirisa odigrali rezultatom 2:3.