Nogomet
3

Adilović: Povlačim svoju kandidaturu na mjesto predsjednika UO Čelika, ne želim biti pijun

Piše: O. T.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ševko Adilović je odustao od kandidature za mjesto predsjednika Upravnog odbora Čelika, jer ne želi mandat koji traje šest mjeseci.

Danas od 18:30 sati počet će zasjedanje Skupštine kluba gdje će dvije ključne stavke biti glasanje za novi statut NK Čelik i izbor predsjednika Upravnog odbora kluba.

Adilović je bio jedini kandidat za mjesto predsjednika UO kluba ukoliko se ne izglasa novi statut. Međutim, od kandidature je odustao pošto i u slučaju da se ne izglasa statut, mandat predsjednika Upravnog odbora traje šest mjeseci.

"Grad je donio odluku da se predsjednik bira na šest mjeseci, a ja ne želim biti tu šest mjeseci. Čak i ako se ne izglasa novi statut, mandat će trajati šest mjeseci. Već samo bio našao neka rješenja i u igračkom kadru, dolazila su dva igrača iz druge njemačke lige, imao sam program kako spasiti Čelik, ali ne želim biti tu šest mjeseci. Ni u jednom slučaju ne želim biti predsjednik", poručio je Adilović za Klix.ba.

On je čvrsto protiv novog statuta koji je predložio Komitet za hitnost NK Čelik Zenica i predsjednik Skupštine Damir Bradarac, a na zahtjev Neformalne grupe građana "Za Čelik". Taj statut zasniva se na sistemu "jedan član, jedan glas" čime bi članovi kluba, odnosno njegovi navijači, imali "kontrolu i nadzor nad svojim klubom".

"S obzirom na to da nisam za novi statut koji donosi opći haos i nered u već haotično stanje u Čeliku i s obzirom na to da sam saznao da novi statut bira predsjednika na samo šest mjeseci, ne želim biti ničiji pijun. I ne bih želio da me neko za šest mjeseci, nakon što ostavim Čelik u ligi, linčuje te da me 50-60 ljudi po novom statutu može smijeniti. Ne želim takvu funkciju predsjednika mada imam punu podršku Skupštine i ovim putem im se zahvaljujem, svim ljudima u staroj Skupštini", rekao je Adilović.

Vjeruje da bi novi statut "sahranio klub", a on ne želi biti dio toga.

"Možete pročitati da je Darijo Srna kazao da je onaj dan kada je potpisao 'jedan član, jedan glas' potpisao i sahranu Hajduku. Mene ne zanima takav vid upravljanja. Ne želim da mi sutra neko kaže da sam sahranio Čelik. Dakle, ne glasam za novi statut i povlačim svoju kandidaturu", kazao je za kraj razgovora Adilović.