Vraća se nakon povrede
0

Adilović: Bekrić je odličan, bit ćemo efikasniji

Sarajevo-x.com
Foto: fkzeljeznicar.com
Foto: fkzeljeznicar.com
Najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine, fudbaler Željezničara Eldin Adilović nije nastupio u jučerašnjem remiju Željezničara sa Slaven Belupom (2:2). Sjajni centarfor povrijedio je petu ali se već danas vratio treninzima:

'Imao sam manje bolove u peti pa jučer nisam mogao trenirati i igrati utakmicu ali danas je već mnogo bolje. Uvjeti za trening u Rovinju nisu baš najbolji ali obzirom na stanje u našoj zemlji, moramo biti zadovoljni onim što nam se ovdje nudi'', rekao je Adilović za fkzeljeznicar.com.

Već u prvoj utakmici u novom - starom jatu Samir Bekrić postigao je gol. Adilović ne krije želju da ovog sjajnog veznjaka na proljeće vidi u timu za koji nastupa:

''Svaki dobar igrač je dobrodošao. On je i prije bio tu tako da mu se nije teško uklopiti jer poznaje većinu momaka u timu. S njim u timu bili bismo još bolji i efikasniji. Bekrić je inače super dečko, vrlo komunikativan i sa spremnim pitanjima o najrazličitijim temama.''

Hotelske prostorije ali i trening kamp, fudbaleri Željezničara dijele sa kolegama iz Čelika. Upravo je Adilović u prošloj sezoni bio najbolji strijelac i kapiten Zeničana koji su se plasirali u finale Kupa ali preko Eldinovog sadašnjeg kluba ipak nisu mogli:

''Sitnih provokacija ima ali im je jasno da kapitena ne smiju zadirkivati. Sve su to super momci, odlično se slažemo i nema nikakvih problema'', kazao je Adilović na kraju razgovora za zvanični klupski sajt uz konstataciju da se raduje odgodi početka proljetnog dijela prvenstva obzirom da će ekipa imati više prostora i vremena za uigravanje.