Zvanično u Želji
0

Bekrić: Želim da vratimo titulu na Grbavicu

Piše: Nedim Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com)
Potpisivanjem ugovora u plavom salonu stadiona Grbavica Samir Bekrić je i zvanično postao novi fudbaler sarajevskog Željezničara za narednih godinu dana.

Na konferenciji za medije Bekrić je istakao kako mu je izuzetno drago što se vraća u svoj omiljeni klub te se nada da će sa Željom ove godine osvojiti titulu.

"Drago mi je što sam ponovo tu i mogu reći da sam mnogo sretan. Želim da vratimo titulu na Grbavicu, da obradujemo naše navijače i siguran sam da to možemo. Dat ću sve od sebe i, uz potencijal koji ekipa posjeduje, mislim da smo veliki favoriti. Volim ovaj klub i mislim da je povratak bio jedini pravi potez", kazao je Bekrić.

Bekrić je dodao da se po povratku u klub osjeća veoma dobro te da klub kao cjelina sada funkcioniše mnogo bolje.

Menadžer Amar Osim je istakao kako na tržištu nije bilo mnogo igrača koji bi u ovom momentu mogli igrati u Želji.

"Bekrić je prilika koju nismo smjeli propustiti. Ne bih rekao da ću morati mnogo kombinovati u ekipi. Zeba je drugi tip igrača, posjeduje kvalitete koje Bekrić nema, ali i on ima neke osobine koje fale Zebi. Mislim da će se dobro slagati na terenu i da je ekipa definitivno jača nego jesenas", naglasio je Osim.

Željezničar svoje pripreme nastavlja već sutra i to vjerovatno u Rovinju, gdje su plavi boravili prethodnih petnaestak dana.