Četvrto pojačanje Zeničana
0

Adi Adilović novi golman Čelika

Klix.ba
Adi Adilović
Adi Adilović
Nogometni klub Čelik danas je dobio i svoje četvrto pojačanje, a radi se o golmanu Adiju Adiloviću, koji će u narednoj godini braniti mrežu Čelika sa Bilinog Polja.

Šef stručnog štaba, Vlado Jagodić, naišao je na probleme sa golmanom, nakon što se povrijedio prvi golman Čelika, Adis Nurković. Adis je podvrgnut operativnom zahvatu, ali problemi oko čuvara mreže Čelika riješeni su dan prije odlaska crno-crvenih na pripreme u Rovinj.

Adi Adilović na Bilino Polje je stigao iz Panthrakikosa iz Grčke, a bio je i član Čelikove generacije zajedno sa Džidićem, Imamovićem, Nemeljakovićem, Porčom, Todorovcem i drugima, kada su bili juniorski prvaci Bosne i Hercegovine.

"Drago mi je što sam se vratio u svoju Zenicu i matični klub i što ću konačno stati među stative seniorskog sastava Čelika. Dat ću svoj maksimalan doprinos da napravimo rezultat kakvi naši navijači očekuju i kakav sigurno i zaslužuju", kazao je Adilović.

U proteklih nekoliko sezona branio je za ekipe Željezničara, Slobode, Travnika, slovenačkog Interblocka, Sarajeva, te grčkog Panthrakikosa.