Sretan u novom timu
0

Adebayor: Tri boda su važnija od mog prvog gola

Totalsport
Emmanuel Adebayor (Foto: AFP)
Emmanuel Adebayor (Foto: AFP)
Togoanski napadač Emmanuel Adebayor, koji je ovoga ljeta stigao u Tottenham na posudbu iz Manchester Cityja, u minuloj, trećoj rundi Premiershipa svojim pogotkom pomogao ''pijetlovima'' da se dokopaju prve pobjede ove sezone.

Tottenhamu je u subotu bio nužan dobar rezultat protiv Wolvesa s obzirom da su u prve dvije utakmice prvenstva uvjerljivo poraženi od oba Manchestera. ''Spursi'' su slavili s 2-0. Prvi pogodak za svoju novu ekipu postigao je Adebayor u 67. minuti. ''Vukove'' je dokrajčio Jermain Defoe u 80. minuti.

"Uvijek je lijepo kada dobiješ priliku zabiti gol u svom debiju za novu ekipu i onda tu priliku iskoristiš. Posebno kada se to dogodi u teškoj utakmici kakva je bila protiv Wolverhamptona. Činjenica da sam poentirao je dobra za moje samopouzdanje. Ali, puno je važnije što smo mi osvojili tri boda, na stranu moj pogodak", izjavio je Adebayor za klupsku web stranicu.

"Bila je to naša dobra pobjeda. Nismo im dopustili nikakve šanse i niko ne može reći da je, recimo, Wolverhampton zaslužio remi. Pokazali smo tom prilikom koliko smo dobra ekipa, igrali smo dobar nogomet i demonstrirali zavidne tehničke vrijednosti. Nadam se da je to tek početak. Moramo ostati usredotočeni, jer nas u četvrtak čeka važan ogled s PAOK-om u Evropskoj ligi, a nakon toga i susret s Liverpoolom u nedjelju", zaključio je togoanski napadač.