Mirror
0

Adebayor blizu povratka u Monaco

Totalsport
Emmanuel Adebayor (Foto: Reuters)
Emmanuel Adebayor (Foto: Reuters)
Prema pisanju Mirrora, napadač Manchester Cityja Emmanuel Adebayor sasvim je blizu povratka u Monaco, klub iz kojeg je i stigao u Premiership, tačnije Arsenal, u januaru 2006. godine.

Upravo su odlaskom iz Arsenala stvari za togoanskog nogometaša krenule nizbrdo, posebno ove sezone u kojoj dobiva vrlo malo prilika od menadžera Roberta Mancinija s kojim je u vrlo lošim odnosima. Odigrao je dosad tek osam utakmica u Premiershipu (dvije od prve minute), postigavši pritom jedan pogodak.

Pored Carlosa Teveza, Marija Balotellija, Joa te novopridošlog Edina Džeke se ne može probiti u najjači sastav zbog čega je odlazak s Eastlandsa postao realnost. Iako se spominjalo da ga na posudbu želi uzeti Real Madrid, kojem nedostaje napadač nakon povrede Gonzala Higuaina, čini se da će Adebayor ipak završiti u francuskoj ligi.

Već su prošle sedmice otočki mediji spominjali mogućnost povratka u Monaco, a sada je ta opcija postala još realnija. Mirror piše da Adebayorov agent dogovara uvjete s klubom iz Kneževine koji je navodno pristao platiti devet miliona funti za svog bivšeg igrača.

Togoanac je bio član Monaca od jula 2003. do januara 2006. U 79 utakmica je postigao 18 golova. Monaco je trenutno na pretposljednjem mjestu tabele Le Championnata i u potrazi je za pojačanjima koja bi mu pomogla u borbi za ostanak.