Zvanično
0

Adebayor novo Realovo pojačanje

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Iz madridskog su Reala u utorak poslijepodne potvrdili da su na posudbu do kraja tekuće sezone, uz unilateralno pravo otkupa njegovog ugovora nakon toga, doveli Emmanuela Adebayora (26).

Nogometaš Manchester Cityja stići će u Madrid u srijedu ujutro na ljekarske preglede, nakon čega će potpisati ugovor. Posljedica je to pregovora između Real Madrida i Manchester Cityja, koji su se intenzivirali i ubrzali tokom dana. Madridski dnevnik Marca piše da će Real na ljeto imati opciju prvokupa Adebayorovog ugovora za 15 miliona eura. Ove će sezone Madriđani na sebe preuzeti preostali iznos Togoančeve godišnje plaće, što će iznositi oko četiri miliona eura.

Ugovor sa Cityjem, u koji je stigao pretprošlog ljeta za 29 miliona eura iz Arsenala, Adebayor inače ima do ljeta 2014. godine.

Togoanac je prvo januarsko pojačanje "kraljevskog kluba", koji ga je odlučio angažirati nakon što iz HSV-a nije uspio vratiti Ruuda van Nistelrooya.

Dok je bio na kormilu Chelseaja, Jose Mourinho, Adebayorov novi trener u Realu, divio se napadačevim nogometnim vještinama, koje su u međuvremenu u Cityju potpuno utihnule. Portugalac će imati puno posla kako bi razbudio golemi potencijal koji leži u donedavno ponajboljem svjetskom napadaču.