Nogomet
7

Acacio Casimiro: Zadovoljstvo je raditi u Slobodi

Piše: D. Brkić
Portugalac Acasio Alfreso Casimiro, novi trener tuzlanske Slobode, svoj debi imat će na današnjoj memorijalnoj utakmicu u Banovićima sa ekipom Budućnosti.
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Već u nedjelju ga očekuje prvi premijerligaški izazov u Zvorniku, a on se nada kako će na tuzlansku ekipu prenijeti svoje bogato trenersko i igraško iskustvo.

"Prvi put sam u BiH i Tuzli. Mogu reći kako je zadovoljstvo raditi u Slobodi. Za mene nepoznanica nema, jer živimo u eri globalizacije. Želim da Sloboda bude tim koji će izazivati respekt kod svih navijača u BiH", kazao je Acacio Alfredo Casimiro, koji na kormilu Slobode nasljeđuje Denisa Sadikovića.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Sloboda nakon devet odigranih kola ima skor od tri pobjede i šest poraza, a glavni zadatak Casimira i njegovog pomoćnika Stanislava Perduva je očuvanje statusa premijerligaša.

"Bilo je još kandidata sa kojim smo vodili razgovore. Presudio je CV trenera iz Portugala, jer želimo da on donese nešto novo u FK Sloboda. Ostat će u Slobodi sve dok je dobro za klub i njega, a nadam se da će to biti dugoročna saradnja", kaže Azmir Husić, predsjednik UO Sloboda.

Foto: Darko Zabuš/Klix.ba
Foto: Darko Zabuš/Klix.ba

Pored Casimira i Perduva u stručnom štabu Slobode radit će i Mirsad Dedić, trener golmana. Tuzlanski debi na klupi Slobode Casimiro će imati nakon kvalifikacionih utakmica reprezentacije BiH kada na Tušanj dolazi Zvijezda iz Gradačca.