Napravio veliki posao u Italiji
2

AC Milan želi vratiti slavu sa Mourinhom

Klix.ba
Jose Mourinho
Jose Mourinho
AC Milan planira naljeto dovesti portugalskog stručnjaka Josea Mourinha, sa namjerom da sa njihovim timom ponovi veliki uspjeh koji je postigao sa gradskim rivalom Interom.

Očekuje se da će Mourinho naljeto napustiti Real, no dosad se najviše spominjao njegov povratak u Englesku. Ipak, čini se da mu u vezi s tim okolnosti baš i ne idu na ruku, budući da je Alex Ferguson odlučio nastaviti voditi Manchester United, Pep Guardiola se spominje kao nasljednik Roberta Mancinija u Manchester Cityju, dok su Tottenham i Liverool nedavno imenovali mlade menadžere sa ograničenim budžetom.

Tako su Mourinhu kao opcija ostali jedino Arsenal i njegov bivši klub Chelsea. Međutim, Arsene Wenger u Arsenalu ima dobru poziciju, budući da vodi taj klub već 17 godina, dok Rafa Benitez može osigurati nastavak posla u Chelseaju plasira li se među prve tri ekipe u Premiershipu, piše The Sun.

Ako je suditi prema tome, Mourinhu ostaju tri kluba u koja može otići iz Reala, Milan, PSG i Bayern. Stoga bi ponuda Milana došla u pravom trenutku jer bi je Mourinho teško mogao ignorisati, a svemu u prilog ide činjenica da je predsjednik Milana Silvio Berlusconi obećao vratiti klub na stare staze slave.