Nogomet
0

AC Milan organizira juniorski kamp u Sarajevu

FENA
Italijanski nogometni gigant AC Milan će od 2. do 13. jula u Sarajevu organizirati prvi nogometni kamp u BiH. Ovaj slavni klub održat će dvosedmični kamp za obuku 300 dječaka od 7 do 16 godina iz cijele BiH, koji će imati priliku naučiti tajne igre direktno od zvaničnog tehničkog osoblja Milana.

Dječaci će biti podijeljeni u dvije grupe, a svaka grupa proći će sedmični intenzivni program tehničke obuke, atletskih priprema i taktičkih informacija.

"AC Milan Junior Camp" bit će organiziran na terenima Fudbalskog kluba Željezničar.

"Drago mi je da grad Sarajevo ponovo preuzima ulogu koju zaslužuje na svjetskoj sportskoj sceni. Ponosni smo što organiziramo kamp u Sarajevu. Ovo će biti prilika za dječake iz BiH da zaigraju u dresu AC Milana", rekao je predstavnik italijanskog kluba Flavio Fare na pres-konferenciji u Sarajevu.

On je dodao da je AC Milan planirao organiziranje kampa u BiH naredne tri godine.

U kampu će imati priliku da učestvuje 300 dječaka, koji će biti izabrani kroz nagradnu igru sponzora projekta (Klas, MIMS, Sarajevska pivara i Vegafruit, UPI banka, Gospodarska banka).

Četiri najuspješnija učesnika "Milan Junior Campa" u Sarajevu imat će priliku da se okušaju u mladoj selekciji AC Milana.

Glasnogovornik AC Milana Daniele Massaro najavio je da će klub u naredne tri godine biti prisutan u BiH, a pored Sarajeva u budućnosti se očekuje organiziranje kampova u Banjoj Luci i Mostaru.