Nogomet
0

VIDEO / Abreu: Messija možete zaustaviti ako ga zakoljete

Totalsport
Sebastian Abreu
Sebastian Abreu
Urugvajski nogometaš Sebastian "Loco" Abreu na službenoj konferenciji za novinare u Santa Feu uoči subotnje četvrtfinalne utakmice Copa Americe s domaćinima Argentincima otkrio je način na koji se može zaustaviti Lionel Messi.

"Možete ga zaustaviti samo ako ga zakoljete", 'tresnuo' je 34-godišnji centarfor brazilskog Botafoga krenuvši ubrzo potom pojašnjavati na što je zapravo mislio:

"Treba ga pokrivati što užim markiranjem i ne dozvoljavati mu ulazak u prazan prostor. Igrat ćemo protiv najboljeg igrača na svijetu, a takva se prilika ne doživljava često.

Zahvalan sam Bogu na toj prilici. Očekujemo velike stvari u ovoj prestižnoj utakmici. Svjesni smo vrijednosti majice koju nosimo", izgovorio je 'Luđak', kako Urugvajca zovu u Južnoj Americi.

Bogu je Abreu također zahvaljivao nakon udarca "a la Panenka" koji je izveo na kraju raspucavanja kaznenih udaraca u četvrtfinalnoj utakmici Svjetskog prvenstva protiv Gane prošle godine u Južnoj Africi. Upravo je on, izuzme li se igranje rukom Luisa Suareza na liniji gola, donio Uruvajcima polufinale Mundijala. Stekao je time svjetsku slavu.