Nogomet
77

Abidal: Odlazim tužan, ali i sretan

Totalsport
Eric Abidal na današnjoj pres konferenciji (Foto: AFP)
Eric Abidal na današnjoj pres konferenciji (Foto: AFP)
Francuski fudbaler Eric Abidal osvrnuo se na svoj posljednji nastup u katalonskom dresu Barcelone, koji se dogodio u subotu u utakmici posljednjeg kola Primere protiv Malage.

Ranije je ove sedmice Abidal na konferenciji za novinare potvrdio da se nije uspio dogovoriti s klubom oko novog ugovora i da ovoga ljeta napušta Nou Camp. Abidal je u posljednjoj utakmici sezone dobio 15 minuta na terenu i oproštajnu ceremoniju nakon susreta.

"Odlazim tužan, ali ujedno i sretan", rekao je Abidal, koji je oporavio od transplatacije jetre i vratio profesionalnom nogometu u smiraju ove sezone.

"Tužan sam jer sam želio nastaviti igrati za Barcelonu, no sretan sam zbog šest divnih godina u klubu koji me uvijek podržavao, kao i zbog naših predivnih navijača", kaže francuski odbrambeni igrač te nastavlja:

"Primjetio sam da su navijači tražili od mene da pokušam zabiti pogodak u posljednjim minutama utakmice. Mislim da sam dobro odradio posljednjih 15 minuta i da nisam "poklonio" nijednu loptu. Nadam se da je Tito (Vilanova) sve to zabilježio", rekao je uz smiješak Abidal i zaključio;

"Nisam želio da se ovo završi, no sada sam svjestan da je kraj..."