Cluj - Sarajevo
0

12.000 ljudi gledalo utakmicu na Sarajevo-x.com

Sarajevo-x.com
Više od dvanaest hiljada internet korisnika iz Bosne i Hercegovine i svijeta pratilo je živi video prijenos utakmice play offa Evropske lige između Cluja i Sarajeva na najposjećenijem bosanskohercegovačkom internet portalu Sarajevo-x.com.

Historijsku utakmicu našeg predstavnika građani u BiH i dijaspori su zbog nemara javnog servisa morali pratiti putem internet stranica koje su vršile streaming utakmice. Shvatajući potrebe svojih korisnika Sarajevo-x.com omogućio im je gledanje prijenosa utakmice iz Rumunije.

Kako bi u potpunosti mogli uživati u gledanju, svi čitatelji najposjećenijeg bh. internet portala koji imaju otvoren nalog na Facebooku imali su mogućnost komentarisanja utakmice koristeći se jednostavnom tehnologijom.

Više hiljada korisnika ostavljalo je komentare prateći stanje na terenu, dijeleći žal zbog primljenih i sreću zbog postignutog gola.

Treba napomenuti da je ovakva vrsta prijenosa utakmice uz mogućnost ostavljanja komentara prvi događaj takve vrste kada su u pitanju internet portali u našoj zemlji.

Ovo u isto vrijeme najavljuje novi vid komunikacije i upotrebe interneta u našoj zemlji, kao medija kojem se iz godine u godinu okreće sve veći broj građana, i koji počinje dobijati na značaju upravo zbog brzine i fleksibilnosti, ali i mogućnosti medijskog pokrivanja tematike koju mnoge radio i televizijske stanice, ili štampani mediji ne mogu osigurati svojoj publici zbog teške situacije u kojoj se nalaze.

Sarajevo-x.com je, stoga, još jednom izašao u susret svojim posjetiteljima uskraćenim da ovu utakmicu prate putem malih ekrana, ali najavio i jedan novi i bitan segment budućeg razvoja svoga sadržaja.