Nogomet
137

Tok utakmice Željezničar - Sarajevo: 101. vječiti derbi završen bez golova

Piše: N. J.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
Željezničar i Sarajevo odigrali su bez golova u 101. ligaškom vječitom derbiju, u okviru 27. kola Premijer lige BiH. Portal Klix.ba donio vam je tekstualni prijenos 101. vječitog derbija.

90+8 minuta: Tomić snažno šutira po golu, Melunović izbija glavom loptu u korner. Kraj utakmice. Željezničar - Sarajevo 0:0. Timu sa Grbavice u posljednja tri kola Premijer lige BiH potreban je samo bod kako bi i potvrdili titulu prvaka BiH.

90+6 minuta: Odličan pas Hodžića za Bekrića, čiji šut vrlo dobro brani Bandović.

90+4 minuta: Dobra prilika za Melunovića, lopta odlazi u korner, treći na utakmici za Sarajevo.

90+2 minuta: Benjamin Čolić silovito šutirao, lopta prolazi pored gola. Korner za Željezničar.

90. minuta: U timu Sarajeva Haurdića je zamijenio Todorović. Drugo poluvrijeme produženo za sedam minuta.

88. i 89. minuta: Žuti karton za Emira Hadžića. Druga izmjena u timu Željezničara. Srđana Stanića mijenja Samir Bekrić.

84. i 85. minuta: Čomor grubo startovao na Srđana Stanića i zaradio žuti karton. Šansa za Željezničar, Adilović šutirao pored gola.

81. i 82. minuta: Armin Hodžić dobija žuti karton jer je poslao loptu u mrežu nakon sudijskog zvižduka i prekida igre. Čomor mijenja Torlaka u timu Sarajeva.

77. i 78 minuta: Sjajna intervencija Bandovića koji je "skinuo" šut Adilovića i sačuvao mrežu. Bila je to vrlo dobra prilika za Željezničar, ali se golman Sarajeva još jednom istakao. U timu Sarajeva Radovca je zamijenio Šunjevarić.

75. minuta: Velika i najbolja šansa za Sarajevo. Hadžić je sam izbio pred Antolovića, ali je vrlo loše reagovao i ostaje 0:0.

72. minuta: U redovima Željezničara Vernes Selimović mijenja Elvira Čolića.

68. minuta: Šut Bogičevića iz slobodnjaka hvata Bandović.

66. minuta: Najbolja šansa za Željezničar. Adilović sa 12-13 metara šutira preko gola.

64. minuta: Susret je nastavljen. Slobodan udarac za Sarajevo.

59. i 60. minuta: Susret je nastavljen nakon kraćeg prekida. Korner za Željezničar. U kornerima je sada 2:2. Sada bakljada i na južnoj tribini koja "gori". Ponovo baklje, upaljači i drugi predmeti na terenu. Novi prekid. Jedan navijač je utrčao na teren.

57. minuta: Nekoliko minuta igre proteklo je bez ozbiljnijih šansi na obje strane. Baklje su ponovo uletjele na teren. Slobodan udarac za Sarajevo na sredini terena. Ponovo kraći prekid zbog baklji.

50. minuta: Stanić se dobro oslobodio svog čuvara, ali je potom šutirao pored gola.

46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme. Treneri nisu ništa mijenjali.

45+6 minuta: Kraj prvog poluvremena. Željezničar - Sarajevo 0:0. Trener Sarajeva Abdulah Oruč kaže da je Željezničar imao više od igre. Menadžer Plavih Amar Osim je najavio da će njegov tim u nastavku napraviti još veći pritisak i pokušati postići gol.

45+5 minuta: Prvi korner na utakmici za Željezničar.

45+3 minuta: Jedan igrač Sarajeva je loše vratio loptu golmanu Bandoviću, što je umalo iskoristio Adilović. Ipak, golman Sarajeva je uspio intervenisati ispred napadača Željezničara.

45. minuta: Sudija je produžio prvo poluvrijeme za šest minuta.

41. minuta: Žuti karton za Tadejevića. Slobodan udarac za Željezničar 25 metara od gola Bandovića.

39. minuta: Igrač Sarajeva Asmir Suljić zaradio žuti karton zbog starta nad Svrakom.

33. i 34. minuta: Žuti karton za igrača Željezničara Bogičevića, nakon starta nad Tatomirevićem. Dobar šut Melunovića zaustavio je Antolović.

31. minuta: Prvi korner na utakmici izvelo je Sarajevo, Antolović dobro interveniše.

28. minuta: Adilović se našao u dobroj prilici, ali je Tatomirović otklonio opasnost.

27. minuta: Igrači su se vratili na teren i susret je nastavljen. Prekid je potrajao 7-8 minuta.

24. minuta: Prekid još traje. Navijači Sarajeva su upozoreni da bi mogli biti udaljeni sa sjeverne tribine. Igrači su izašli sa terena.

19. i 20. minuta: Armin Hodžić šutirao iz 16-erca gostiju, Bandović sjajno intervenisao. Ipak, lopta je prethodno bila u gol-autu. Navijači Sarajeva ubacili su baklje u teren pa je susret ponovo prekinut.

13. minuta: Elvir Čolić se našao u izglednoj prilici, ali njegov udarac zaustavlja Bandović. Bila je to najbolja prilika za Željezničar dosad.

12. minuta: Sarajevo je zaprijetilo. Džakmić je šutirao sa 20-ak metara, Antolović siguran.

11. minuta: Radovac oštro startuje na Svraku, ali prolazi bez javne opomene.

10. minuta: Sa južne tribine ubačena je baklja na teren. Muamer Svraka se našao u prilici, ali dobro interveniše golman Sarajeva Bandović.

6. minuta: Prve minute protiču bez ozbiljnijih prilika, a utakmica je nakratko bila prekinuta zbog ubacivanja pirotehničkih sredstava na teren.

1. minuta: Počeo je 101. vječiti derbi na Grbavici između Željezničara i Sarajeva. Stadion Grbavica, s izuzetkom istočne tribine, ispunjen je gotovo do posljednjeg mjesta. Vrijeme je idealno za igru.

0 minuta: Direktori FK Sarajevo i FK Željezničar Dino Selimović i Dželaludin Muharemović izrazili su očekivanje da sve protekne bez incidenata uz korektno i glasno navijanje. Obojica očekuju da njihove ekipe pruže dobru partiju i ostvare dobar rezultat. Selimović je, međutim, kazao da bi se i Željezničar i Sarajevo trebali ograditi od eventualnih nereda, jer je delegat utakmice podigao tenzije uoči utakmice tražeći da se ukloni sporni transparent postavljen na sjevernoj tribini sa natpisom "Elb Kaida". Transparent, međutim, nije uklonjen.

0 minuta: Početni sastavi:

ŽELJEZNIČAR: Antolović, El. Čolić, Bogičević, Adilović, Stanić, Hodžić, B. Čolić, Vasilić, Svraka, Tomić, Urdinov.

SARAJEVO: Bandović, Torlak, Haurdić, Melunović, Hadžić, Tatomirović, Džakmić, Tadejević, Dupovac, Radovac, Suljić.

0 minuta: Još pola sata do početka 101. vječitog derbija na Grbavici. Navijači Željezničara i Sarajeva došli su na Grbavicu u velikom broju uz gromoglasno navijanje i bakljadu.