Osnovani 2016. godine
291

"No1" brend iz Travnika oblači sportske klubove i generalni je sponzor bh. reprezentacija

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Number 1 (No1) brend sportske opreme iz Travnika osnovan je 2016. godine, a iste godine postao je generalni sponzor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Njihovu opremu danas nose svi uspješniji kolektivi u BiH i zemljama regije, a travnička firma proizvodi i za svjetski poznate brendove.

Nakon dugogodišnjeg rada u sportu vlasnik kompanije Number 1, koji je ujedno i doktor reprezentacije te predsjednik kluba Spars iz Sarajeva Nihad Selimović, odlučio je napraviti brend te tako pomoći bh. sportu.

Kroz svoj rad u sportu pomagao je sportskim kolektivima tako što je donirao i poklanjao sportsku opremu, nakon čega je na osnovnu ranijih iskustava tržištu ponudio sportsku opremu po prihvatljivim cijenama u odnosu na kvalitet.

Firmu Number 1 danas vode generalni direktor Maid Omerović i izvršni direktor Edin Goran koji su u razgovoru za Klix.ba kazali da je početak bio težak, ali da se trud isplatio.

"Teško je bilo doći do kvalitetnog proizvoda. Puno smo ulagali u ljude i opremu te znanja vezano za novu tehnologiju proizvodnje koja nas ističe od drugih proizvođača opreme u BiH. Na početku smo odmah bili vezani za košarku, a i danas imamo najviše klijenata iz košarke", kazao je Omerović.

Prema riječima Gorana, Number 1 svojim klijentima nudi kvalitet, zbog čega klubovi i sportski kolektivi sami dolaze. Godinama su bili u sjeni i nisu se htjeli medijski eksponirati dok nisu napravili kvalitetan proizvod i rezultate koji će biti reklama sama po sebi.

Sportsku opremu za klubove, ali i za muškarce, žene i djecu proizvode već više od dvije godine od poliesterskih dri-fit materijala koji su u ravni velikim svjetskim brendovima.

O njihovoj kvaliteti čuli su i sportski kolektivi u Norveškoj, Danskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji, a rade i opremu za tri poznata svjetska brenda.

"Danas imamo više od 100 uposlenika i cilj nam je kvalitet, a ne kvantitet. Želimo biti na predispoziciji klijentima koji žele kvalitetnu opremu, a ne jeftinu i kvantitet. Naravno, cijene su realne za naše tržište u odnosu na kvalitet, a u budućnosti želimo na taj način poslovati i ostati broj 1 u proizvodnji sportske opreme u BiH", zaključio je Omerović.

Number 1 je postao generalni sponzor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u vremenima kada je naša reprezentacija trpjela velike probleme zbog saveza, a sponzori su i tenis reprezentacije BiH te Olimpijskog komiteta BiH.

Svakodnevno se trude pozitivno odgovoriti i na zahtjeve sportskih kolektiva i pojedinaca kojima je potrebna sportska oprema za takmičenja te se nadaju da će ostati prepoznatljivi po kvalitetu i društvenoj odgovornosti kompanije.